Błonnik naturalny Polska [100 g]
Opis
Błonnik naturalny witalny
Suplement diety w formie sypkiej
Błonnik to naturalny suplement diety, który usprawnia funkcjonowanie przewodu pokarmowego, oczyszcza jelita, usuwa toksyny z organizmu, a także reguluje poziom cukru we krwi. Ale czy to wszystko?
Babka płesznik i babka jajowata
W skład błonnika wchodzą babka płesznik i babka jajowata. W składzie babki płesznik znajdują się substancje, które po trafieniu do jelit zaczynają pęcznieć (nasiona wchłaniają szkodliwe związki znajdujące się w pożywieniu oraz wodę). Wydzielany przez nie śluz ułatwia przesuwanie się zalegających treści, dzięki czemu poprawie ulega efektywność procesów trawiennych. Podobne właściwości wykazuje babka jajowata, która pomaga uregulować zaburzenia wypróżniania – zarówno zaparcia, jak i biegunki.
Zastosowanie
> skutecznie wspomaga proces odchudzania: pozostawia uczucie sytości na długi czas, hamuje nadmierny apetyt i zapobiega efektowi jo-jo
> usprawnia pracę jelit, dzięki czemu likwiduje zaparcia
> usuwa toksyny z organizmu
> poprawia samopoczucie, koncentrację, (niweluje zmęczenie, apatię i senność)
> obniża ciśnienie krwi i pomaga przywrócić optymalny poziom cholesterolu
> obniża ryzyko zachorowań na raka i chorobę wieńcową serca
> oczyszcza wątrobę
Zalecana dzienna porcja
14 gram
Sposób użycia
Zaleca się spożywać dwa razy dziennie po 7 gramów (2 łyżeczki) około 30 minut przed posiłkiem. Wsypać do szklanki i zalać letnią wodą, odczekać około 5 minut. Podczas stosowania Błonnika Naturalnego zaleca się pić około 2 litrów wody.
Składniki
80% babka płesznik ziarno (Plantago psyllium), 20% babka jajowata łuska (Plantago ovata)
Dodatkowe informacje
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Przeciwwskazania
Błonnik naturalny nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących.
Przechowywanie
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 14 g |
%RWS* w 14 g |
Wartość energetyczna |
1059 kJ / 256 kcal |
148 kJ / 36 kcal |
2 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
5,8 g 0,8 g |
0,82 g 0,11 g |
1 % 1 % |
Węglowodany - w tym cukry |
12,6 g 0,5 g |
1,76 g 0,07 g |
1 % < 1 % |
Błonnik |
54 g |
7,6 g |
- |
Białko |
11,3 g |
1,6 g |
3 % |
Sól** |
0,34 g |
0,05 g |
1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).